Niet alleen is het een voordeel dat ervaringen gedeeld kunnen worden en hulp kan worden geboden, maar vooral de snelheid waarmee dat nu kan, is positief. De uitspraak: ‘de wijk is de wereld geworden’ laat zien dat informatie tegenwoordig supersnel mensen over de hele wereld kan bereiken. Social media heeft een sneeuwbaleffect. Neem bijvoorbeeld de tsunami in Sulawesi. Op 28 september werd Sulawesi getroffen door een aardbeving en een tsunami.. Iedereen zag wat er gebeurd was in Sulawesi en veel mensen wilden helpen. Er werd snel een actie opgezet bij Giro 555 en er werd een bedrag van 11.255.853 euro opgehaald in Nederland. Dit bedrag werd onder ander mogelijk gemaakt mede dankzij de kracht van social media. De oproep om geld te doneren werd vaak door bekende Nederlanders op social media gedeeld. Veel mensen zagen in korte tijd de oproepen en doneerden geld. Door dit sneeuwbaleffect op social media kon er snel hulp geboden worden aan Sulawesi. Lang leve social media!
Wat is het onwijs prettig dat door social media het delen van ervaringen, het effectiever reclame maken en het helpen van mensen mogelijk wordt gemaakt. Toch zijn er ook dingen die prettig onwijs zijn aan social media.
Opdrachten:
1.De overgang met de vorige alinea is niet in orde. Formuleer aan het begin van deze alinea een structurerende overgangszin. Noteer eerst voor jezelf wat de twee kernwoorden van de vorige alinea zijn en noteer dan wat het kernwoord van deze alinea is. Maak daar een zin mee. Vorige dia: ervaringen delen + helpen; deze dia: snelheid van informatie.
2.Wat voor type deelonderwerp is dit, sexi of opsommend? sexi.
3.Je ziet nog een tweede, kleine alinea staan. Wat is de functie van dit alinea’tje? Een structurerende overgangsalinea: het vat de voordelen samen en kondigt aan dat de schrijver het nu over de nadelen gaat hebben.
Maak jouw eigen website met JouwWeb